Marxa Nòrdica

NORDIMECRES

Nordimecres -Marxa Nòrdica

Un dimecres al mes fem una sortida de marxa nòrdica, practiquem l’activitat, millorem la tècnica i organitzem cursets d’introducció pels socis i persones interessades a conèixer les tècniques d’aquesta activitat.

La marxa nòrdica (en anglès, nordic walking; en finès sauvakävely) va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat esportiva amb una tècnica específica. Una correcta tècnica es basa en una progressió de passos i moviment dels braços, avantbraços i mans, a les quals van subjectes els bastons específics per a la pràctica d’aquest esport, respectant la caminada natural fent un ús actiu dels bastons.

Activitats 2024

La marxa nòrdica (MN) és un exercici físic que es realitza a l’aire lliure i és de fàcil execució. Consisteix en caminar mantenint el patró bàsic de la marxa humana però incloent dos bastons especialment dissenyats per impulsar-se i augmentar el rendiment de la marxa.

A nivell associatiu es busca millorar la condició física assolint un augment de la capacitat aeròbica i un nivell alt d’elasticitat. Aquesta activitat serveix per incrementar la sociabilitat dels participants gaudint i respectant el medi ambient.
A nivell esportiu es pretenen assolir fites, incloent-hi la competició, utilitzant-la com a mètode d’entrenament i, per tant, practicant-la a alta intensitat.

És un exercici físic que es practica a l’aire lliure. Els bastons que s’utilitzen permeten poder caminar en gairebé tot tipus de terreny: camins de terra (muntanya, pistes forestals o camins rurals), de gespa (parcs), sorra (platja) o de neu.

La MN es caracteritza per l’ús d’uns bastons específics per a la pràctica d’aquesta activitat física.

La composició genèrica dels bastons és aquesta:
Empunyadura: Part del bastó on la mà s’hi agafa de forma ergonòmica. El material recomanable és el suro.
Dragonera o corretja: Son de cinta i es converteixen en una mena de guant sense dits i s’ajusten als canells amb un “velcro”. Les dragoneres queden inserides al bastó mitjançant un click i la mà queda enganxada al bastó, d’aquesta manera es transmet força a l’hora de impulsar-se.
Tija: Part central del bastó. El material pot ser fibra de carboni amb fibra de vidre o alumini. La seva funció és transmetre la força que s’exerceix amb l’extremitat superior (braços).
Volandera: Evita que el bastó s’enfonsi si practiquem en platges o neu.
Punxó: A la part inferior del bastó. Son d’acer i la seva funció adherir-se al terreny i són aptes als terreny dits abans.
Tacs o Pads: Son de goma i es col·loquen protegint el punxó. Es fan servir en terreny urbà asfaltat i eviten el soroll en el moment de l’impuls.

DATA LLOC
10 GN
Castell de Rocafort-Martorell
14 FB
Sant Celoni-Vall d’Olzinelles
20 MÇ
Collserola, millorem l’estil
10 AB
PR-C 229, 360º a Montjuic
08 MG
Circuit de l’Aigua a Rec Comtal
12 JN
Circular Alella
18 ST
Sabadell. Ruta dels torrents
09 OC
Montcada-Castell de Can Taió
27 OC
03 NV
Camí Ral St.Antoni-Llinars
11 DS
Martorell-Gelida-Martorell