Muntanya

SECCIÓ DE muntanya

Activitats 2024

DATA LLOC NIVELL
21 GN
Crema Torrons (sortida conjunta amb Senders)
2
27 i 28 GN
Raquetes. Pic del Bernart Saltvage
3
04 FB
El Ferran des d'Oix per Talaixa
2
10 i 11 FB
Raquetes. Costa Bona per Vallter
3
03 MÇ
Les Agudes pels Castellets i Turó de l'Home
3
09 i 10 MÇ
Canals a Cambre d'Aze
3/3+
06 i 07 AB
Raquetes. Montmalús – Pessons
3/3+
13 i 14 AB
Lo Tesol, Pic Pineto, Roca Blanca
3
01 al 05 MG
Roc Blanc i Cova d'Aguzou
3
18 al 20 MG
Penya Galera i Tossal d'Engrilló
3
01 i 02 JN
Cotiella
3
22 al 24 JN
Peña Montañesa
3
1 al 15 JL
Islàndia. Trekking i turisme
3
27 i 28 JL
Puig Pedrós, circ de Engorgs
3
29 JL al 04 AG
Valle de Babia y Luna (León)
2
-- AG
Alpinisme i alta muntanya Itàlia / França
3
07 al 11 ST
Bisaurin, Petrexema, Mesa de los tres Reyes, Castillo d'Acher
3
21 al 24 ST
Vignemale
3
28 ST al 13 OC
Trek Kas Antalya Turquia
3
06 OC
Pollegó Inferior del Pedraforca per la Gran Diagonal
3+
12 i 13 OC
Tuc de Saburó des de refugi J.M. Blanch
3
01 al 03 NV
Tallón i Brecha de Roland desde Gavarnie
3
09 i 10 NV
Muralla Xina (Lleida)
3
30 NV al 08 DS
GR-83 Ruta del Queso Idiazábal
3

Normativa

Classificació de les Nostres Activitats Oficials d'Excursionisme

Com complement informatiu de les característiques de l’activitat, els participants han de conèixer la dificultat específica de la mateixa a més de la distància, desnivell o durada. Per això hem fet una classificació d’acord amb les pautes de la federació i que requereixen certa preparació i la cobertura de la respectiva llicència federativa. Els coneixements es poden adquirir amb la pràctica assídua o amb la participació a cursos i en ambdós casos, serà el responsable de l’activitat el que decideixi la participació a la mateixa. L’assegurança de la llicència federativa es pot adequar temporalment a l’activitat esporàdica.

Excursionisme nivell 1

El participant ho fa de forma individual i ha de tenir els coneixements i capacitats suficients que li permetin realitzar amb seguretat i total autonomia una excursió d’un sol dia , en terreny de baixa i mitja muntanya, sense neu i sempre que les tècniques i els materials de progressió i seguretat no siguin els propis de l’escalada. El vocal de l’activitat comunicarà amb antelació totes les característiques de la mateixa i recomanarà l’equip, el material i l’avituallament i preveurà el transport col·lectiu si és viable. El participant ha d’estar en possessió de la llicència federativa A.

Excursionisme nivell 2

L’excursió serà de mes d’un dia, en terreny de baixa o mitja muntanya amb neu o sense, on per progressar faci falta emprar ocasionalment les mans encara que mai s’empraran tècniques i materials de progressió pròpies de l’alpinisme o l’escalada. La llicència de la FEEC serà la A o B que cobreix les activitats a Espanya, Pirineus francesos, Andorra i Portugal La C per a la resta d’Europa.

Excursionisme nivell 3

Activitat de més d’un dia, realitzada en terreny d’alta muntanya, amb neu o sense , que requereixin el coneixement de l’ús de raqueta de neu o realitzar petites grimpades per progressar. Les tècniques i els materials de progressió i seguretat mai seran els propis de l’alpinisme, l’escalada o l’esquí de muntanya. La llicència obligatòria serà la C.