Muntanya

SECCIÓ DE muntanya

Activitats 2023

DATA LLOC NIVELL
15 GN
Crema Torrons Collserola
2
28 i 29 GN
Raquetes Estany Llong i Pic L'Aüt
3
05 FB
Sant Pau-Puig Llançada- Santuari Sta. Maria de Finestres
2
25 i 26 FB
Raquetes Andorra. Pic de la Serreta i Estany Juclar
3
12 MÇ
Pobla de Segur -Congost de Collegats
3
25 i 26 MÇ
França Raquetes. Puigmal de Segre i Pic Bernat Salvatje
3
16 AB
Montserrat. Montgròs pel coll del Porc. Conjunta amb secció Senders
3
29 AB-01 MG
Bielsa Pic Comodoto / Bielsa Salinas de Sin/ Circo de Barrosa
3
13 i 14 MG
Serres de Ponent, Montdevì
2
3,4 i 5 JN
Pic d'Hourquette i Astum / Tozal de Guara i Gabardiella
3
10 i 11 JN
Clarabides des del Refugi d'Estós
3
24 i 25 JN
Cañón de Añisclo
3
1 al 15 JL
Trek Mont Rosa (Suissa-Italia)
3
29 i 30 JL
Vall Fosca. Capdella-Ref. Colomina-Pic Tort-Estany Gento
3
09 i 10 ST
Travessia Banhs de Tredós (Aran)-Les Peülles (Pallars Sobirà)
3
23a 25 ST
Balcón de Pineta -campamento lago Marboré -Picos Astazus
3
01 al 15 OC
Turquia Trek Costa Lícia
3
08 OC
Costa Pubilla -Montgrony -canal de Covil -Coll de Pan. Conjunta amb secció Senders
2
21 i 22 OC
Peña Telera
3
4 i 5 NV
Canigó
3
19 NV
Ferrata Ribes de Freser
3
02 a 10 DS
Caminades per la Sierra de Albarracín
2

Normativa

El participant ho fa de forma individual i ha de tenir els coneixements i capacitats suficients que li permetin realitzar amb seguretat i total autonomia, excursions d’un o mes dies, en terreny de baixa, mitja i alta muntanya, amb neu o sense, empreant ocasionalment les tècniques i els materials propis de l’escalada i l’alpinisme.

L’acampada i el vibac son habituals i cal disposar del material adient.

El vocal de l’activitat comunicarà amb antelació totes les característiques de la mateixa i recomanarà l’equip, el material i l’avituallament, farà un pressupost aproximat i distribuirà els cotxes particulars o preveurà el transport col·lectiu.

El participant ha d’estar, com a mínim, en possessió de la llicència federativa C.

A mes de les sortides oficials, es faran sortides d’un sol dia, a llocs propers, especialment per adquirir o millorar les tècniques a més de gaudir de la Natura. Les vies ferrades, els barrancs, el rappel, l’escalada, la platja, el senderisme en són exemples.

Classificació de les Nostres Activitats Oficials d'Excursionisme

Com complement informatiu de les característiques de l’activitat, els participants han de conèixer la dificultat específica de la mateixa a més de la distància, desnivell o durada. Per això hem fet una classificació d’acord amb les pautes de la federació i que requereixen certa preparació i la cobertura de la respectiva llicència federativa. Els coneixements es poden adquirir amb la pràctica assídua o amb la participació a cursos i en ambdós casos, serà el responsable de l’activitat el que decideixi la participació a la mateixa. L’assegurança de la llicència federativa es pot adequar temporalment a l’activitat esporàdica.

Excursionisme nivell 1

El participant ho fa de forma individual i ha de tenir els coneixements i capacitats suficients que li permetin realitzar amb seguretat i total autonomia una excursió d’un sol dia , en terreny de baixa i mitja muntanya, sense neu i sempre que les tècniques i els materials de progressió i seguretat no siguin els propis de l’escalada. El vocal de l’activitat comunicarà amb antelació totes les característiques de la mateixa i recomanarà l’equip, el material i l’avituallament , distribuirà els cotxes particulars o preveurà el transport col·lectiu . El participant ha d’estar en possessió de la llicència federativa A.

Excursionisme nivell 2

L’excursió serà de mes d’un dia, en terreny de baixa o mitja muntanya amb neu o sense, on per progressar faci falta emprar ocasionalment les mans encara que mai s’empraran tècniques i materials de progressió pròpies de l’alpinisme o l’escalada. La llicència de la FEEC serà la A o B que cobreix les activitats a Espanya, Pirineus francesos, Andorra i Portugal La C per a la resta d’Europa.

Excursionisme nivell 3

Activitat de més d’un dia, realitzada en terreny d’alta muntanya, amb neu o sense , que requereixin el coneixement de l’ús de raqueta de neu o realitzar petites grimpades per progressar. Les tècniques i els materials de progressió i seguretat mai seran els propis de l’alpinisme, l’escalada o l’esquí de muntanya. La llicència obligatòria serà la C.