Preguntes Freqüents

Preguntes freqüents

General

La Unió Excursionista de Catalunya d’Horta, es un club excursionista amb prop de 90 anys d’història amb seu a Barcelona. organitzem sortides de muntanya de quasi totes les especialitats i per a totes les edats. Si vols saber en detall mes, pots visitar l’apartat Història!

Els clubs de muntanya han estat sempre lloc de trobada i de reunió de tots els amants de la muntanya sigui quina sigui la seva disciplina practicada. Un lloc on conèixer gent amb els mateixos gustos i inquietuds, compartir experiències, adquirir coneixements.

Excursions, campaments, escalades, alpinisme, barrancs.. tot el que tingui a veure amb la muntanya i medi natural, ho trobaràs aquí. (o quasi tot). La pregunta es.. què no fem?

Aquí tens el llistat de seccions actualment actives del club. Pots fer clic en cadascuna d’elles per a obtenir més informació i poder veure les properes sortides.

SENDERS: Sortides de senderisme de baixa i mitja muntanya, normalment sortides no circulars. Usualment, seguim GR’s i fem les etapes en ordre. Distàncies entre 12-20 km i desnivells fins a 500 m positius.

MARXA NÒRDICA: Normalment per la ciutat, però també sortim fora. Una mica més exigent que el senderisme, no per la distància o el desnivell com pels ritmes.

MUNTANYA: Ascensions, senders, crestes, canals, raquetes.. Distàncies entre 15-30 km i desnivell de +1000 m positius.

SAME: Escalada esportiva, via llarga, clàssica. Si t’agraden els ferros, aquí has de venir.

FAMÍLIES: Secció per als petits de les cases. Sortides en família on es troba la canalla del club i fem diferents tipus d’activitats adequades i pensades perquè els més importants les gaudeixin i s’emportin un bon record.

AUDIOVISUALS: Periòdicament, els responsables d’audiovisuals ens preparen un calendari superpotent de personalitats en el món de la muntanya que ens venen a explicar la seva història.

TRAILRUNNING: Grup runner del club. Entrenaments conjunts, participació en proves..

Però una cosa has de tenir clara, participis on participis, ben segur que repetiràs! 

Per norma general, (tret dels casos especial com families amb nens o runners), el nou soci començarà per la secció de senders i segons els vocals els convidaran a entrar a les altres seccions. En qualsevol cas, s’avaluarà individualment cada nou soci per a oferir el que millor encaixi en cada cas.

Si, l’Agrupació UEC emet un carnet, que confereix entre d’altres, descomptes en la xarxa de refugis propis de la UEC. Pots consultar: Avantatges de pertànyer a la UEC d’Horta.

Si, abans d’inscriure’t al club tens opció a realitzar dues sortides de prova per veure si es el que estas buscant i estas a gust. Pots enviar un mail a secretaria@uechorta.net i sol·licitar-ho!

Fem formacions per a socis i a nivell d’agrupació. En quant les tinguem llestes les publicarem.

Nous socis

Com a resum, tenim els següents tipus de quotes: Per a més detall, et deixem l’apartat a la web on les explica les quotes més en detall.

  • Soci/a titular: 70€ (+35€ matricula si no tramites la tarja federativa)
  • Soci/a familiar (parella): 35€
  • Soci/a menor de 25 anys: 35€
  • Soci/a menor (16-17 anys): 25€
  • Soci/a menor de 16 anys: gratuït
  • Soci/a virtual: 25€

Alta de soci/a l’últim quadrimestre de l’any: 25€

Per a poder donar d’alta als menor dins el club, és necessari que un responsable (normalment pare o mare, que és qui l’acompanyarà en les sortides), sigui soci/a titular i estigui federat..

Sí, l’Agrupació UEC té una revista trimestral i un calendari anual.

Lloguer de material, accés a les instal·lacions, descomptes en compres de material a certs establiments, oportunitat de participar a les sortides. Pots consultar el detall dels serveis i avantatges al menú superior, pestanya serveis.

Tret de la primera quota que es realitza mitjançant transferència bancària o amb targeta al club, la resta de quotes es fan mitjançant rebut bancari. Aquests rebuts es passaran a primers de març de l’any en curs.

Hauràs de notificar mitjançant el mail secretaria@uechorta.cat la petició de baixa del club perquè puguem fer el tràmit correctament. Si prefereixes venir directament al local, també ho pots fer.

Federatives i llicències

Una llicència federativa és un document identificatiu de pertinença a una federació en concret. Aquest document t’atorga, a part de cobertura sanitària d’accident derivat de la pràctica esportiva, el dret a participar en les diferents activitats dutes a terme per a federació, tal com competicions, formacions, xerrades, esdeveniments, entre d’altres.

La llicència federativa és obligatòria per a participar en les sortides del club i completament aconsellable encara que no hi participis. En el preu de la llicència està inclòs l’import de l’assegurança i una quota de la Feec, i també, en les Categories B o superiors, inclou la revista trimestral Vèrtex.

 

Pots consultar tots els detalls que necessites saber respecte a les llicències, tipus, categories, preus, etc. en aquest exhaustiu article.

La principal diferència entre les dues són els avantatges que et donen quant a federació. Les competicions, formacions, descomptes etc.. La cobertura i l’assegurança és la mateixa. No habilitada seria escollir només FEEC i habilitada seria escollir FEDME.

La llicència FEEC amb habilitació FEDME (Federació Espanyola) et permet de participar en competicions a l’Estat Espanyol i internacionals i rebre descomptes en alguns refugis.

La llicència FEEC no habilitada té les mateixes cobertures, permet participar en competicions internacionals on la FEEC estigui reconeguda i rebre descomptes en molts refugis, tots els adherits al Conveni d’Intercanvi de Refugis

Apart del nivell de cobertura, la diferència entre les llicències ve donada per dos punts: A quin espai físic cobreix i quines activitats estan cobertes. Per a escollir una o l’altra, has de mirar on realitzes l’activitat, i quina vols fer. Llavors, escollir la més alta. Tens un resum aqui

La principal diferència entre ambdues és l’import assegurat en diferents situacions. Com a cas concret en les cobertures de “mort per accident”, o per “mort no accident durant la pràctica esportiva”, que és un x3 de cobertura. La plus també afegeix un bestreta de 5000 € per al sepeli.

Contingut de l'acordií

Les llicències per aquest any en curs pots consultar-les a la web de la FEEC.

No, per a poder tramitar una llicència amb la Feec o amb qualsevol altra federació, has d’estar associat a un club.

La Feec permet fer fins a 4 llicències temporals per a una mateixa persona al llarg de l’any. Pots consultar-nos directament a nosaltres el teu cas concret a secretaria@uechorta.net

 

Les llicències ja tramitades només es podran canviar per una altra llicència de categoria superior, mai inferior, en cas necessari. Hauràs de pagar la diferència de preu entre les dues llicències i una petita taxa per despeses de gestió.

Si tens la llicència (A) i et ve de gust provar a fer una sortida de raquetes amb el club (C), et veuràs amb l’obligació de canviar a la llicència C per a poder participar. Però un cop realitzada no podràs demanar que tornem a la (A). Hauràs d’esperar a la renovació l’any següent.

Es faran tots els tràmits a través del correu electrònic de secretaria@uechorta.net .

La Feec manté els preus de les llicències fins a setembre, on publiquen la nova oferta per a l’últim quadrimestre de l’any. És a dir, treguis la llicència al gener o a l’agost, el preu serà el mateix.

La targeta federativa, la pots tenir al mòbil a través de l’App de la FEEC (si era llicència no habilitada) o a través de l’App de la FEDME “Paso a paso” (si era habilitada). En el cas de la targeta física, les imprimim al club i podeu recollir-la a la setmana d’haver fet el tràmit.
Android: FeecPaso a paso
IOs: FeecPaso a paso

Amb l’últim acord de col·laboració que es va signar, amb la targeta de la FEEC existeix conveni de descomptes en els refugis de tota Espanya. Per a descomptes a refugis fora del país, sí que necessitaràs la targeta Habilitada Fedme.

Si, tens l’opció de tramitar únicament la part de la llicència federativa sense contractar l’assegurança. Però per les activitats de club, només et serà vàlida la pròpia assegurança de la federació. Aquesta decisió és fruit de l’experiència i per evitar problemes de cobertura posteriors.

Informació de les sortides

Cada any, a finals del desembre, es penjarà al web totes les activitats de l’any següent, a l’apartat calendari“, perquè pugueu visualitzar-lo mes a mes. De la mateixa manera, es publicarà el tríptic que fem anualment en format digital perquè pugueu veure totes les sortides de l’any d’un cop d’ull, agrupades per seccions. Aquí teniu el tríptic de 2024.

Per altra banda, la UEC Horta pertany a l’Agrupació UEC. Això a part de molts altres avantatges, permet que puguis participar en qualsevol activitat de qualsevol altre club UEC independentment del club del que siguis associat.

Les sortides de la secció senders se sortirà des de Barcelona i serà mitjançant un servei extern d’autocars. Aquestes sortides usualment no són circulars, l’autocar ens deixarà a un punt i ens recollirà al lloc on finalitza la ruta per retornar-nos a Barcelona.

La resta de seccions normalment són més lliures i cadascú pot optar com arribar al punt de quedada. Hi ha socis que van amb les seves furgos, altres compartiran cotxe, i d’altres faran servir transport públic en el cas que funcionés bé.

Generalment, senders, que estan obertes a tothom (ja se sigui soci o no), es realitzarà la inscripció a través d’un formulari que podreu trobar ancorat al web a la pàgina principal.

La resta de seccions obriran inscripcions de les sortides a través dels diferents grups de whatsapp del club corresponents a cada secció.

Per a les sortides de senders, es contracta un autocar per a la jornada que ens portarà a l’inici de la ruta i ens recollirà al final. La resta de seccions s’organitza pel seu compte. Intentem promoure el fet de compartir places de cotxe per compartir despeses.

Les sortides de senders participen normalment entre 40-55 participants. La resta de seccions, segons el nombre de monitors i les casuístiques de l’activitat, es modificaran les places d’inscripció.

A causa de l’era de la digitalització, a través dels diferents grups de whatsapp els mateixos socis/es promouen activitats extraoficials al calendari.

Sí, tenim sortides entre setmana de les seccions de VETEJOUS (dijous) i de MARXA NÒRDICA (dimecres).

Aquesta oportunitat només es dóna l’opció a les activitats de Senders. Per a les altres seccions es valorarà cas per cas.

Es dona opció de fer dues sortides de prova.

A les sortides de senders es paga un preu, calculat per a cobrir el cost de l’autocar. A la resta d’activitats el cost és el dels recursos que s’utilitzin (refugis, transport públic, cotxes particulars, etc.).

Organitzem moltes sortides al llarg de l’any i no es pot donar una resposta concisa. Podeu consultar les característiques tècniques i físiques que nosaltres considerem per puntuar les activitats. Al calendari, podreu trobar quina qualificació li donem a la sortida i així podeu fer-vos una idea.

Desnivell:
Usualment, les sortides de muntanya tenen quasi bé totes un mínim de 1000m  de desnivell positiu. Haven-t’hi sortides que poden arribar als 2000. Depèn del nivell del grup i les condicions.

Dificultat tècnica:
1 – Terreny de baixa / mitja muntanya, sense neu i sempre que les tècniques i els materials de progressió i seguretat no siguin propis de l’escalada. (Llicència A-B)

2 – Terreny de baixa / mitja muntanya amb o sense neu, on per progressar faci falta emprar ocasionalment les mans encara que mai s’empraran tècniques i materials de progressió pròpies de l’alpinisme o l’escalada. (Llicència C o superior)

3 – Terreny d’alta muntanya, amb o sense neu, que requereixin el coneixement de l’ús de raquetes de neu o realitzar petites grimpades per progressar. Les tècniques i els materials de progressió mai seran els propis de l’alpinisme, l’escalada o l’esquí de muntanya. (Llicència C o superior)

3+ – El mateix que dificultat tres pero de grup reduït per casuïstica de l’activitat.